Mönkijään kiinnitettävällä kauhasarjalla kippaat multaa, kuljetat taimet ja pihalaatat

Kärkkäisen verkkokaupasta karkkainen.com mönkijän kauhasarja ja toki itse mönkijäkin tuodaan sinulle suoraan kotiovelle, ja niin pääset aloittamaan kätevästi kevätyöt.

Samalla tulevat myös esimerkiksi venetarvikkeet ja öljyt ruohonleikkureihin. Tarvitsetko uudet renkaat moottoripyörään? Myös ne tuodaan sinulle kotiin.

Kärkkäisen Koneen valikoimiin voit tutustua karkkainen.com/koneet.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Iida Lesell

Olitpa sitten tasoittamassa multa- tai hiekkakasaa tai kuljettamassa pensasaidan taimia tai pihalaattoja, niin mönkijään kiinnitettävän kauhasarjan avulla nämä selkää rasittavat ja kottikärrykuljetuksena aikaa vievät puutarhatyöt sujuvat nopeasti ja selkää säästäen, vinkkaa Kärkkäinen Koneen huollon vastaava Ville Myllymäki Ylivieskan Kärkkäiseltä.

Metsätöihinkin moni suuntaa nykyään mönkijän kanssa. Metsäkärry mönkijän perässä kuljettaa tukit metsästä. Mönkijän varustelaatikoissa kulkevat metsään ja takaisin moottorisahat ja raivaussahat sekä kaikki tarvittavat työkalut.

Lähes joka maatilalla alkaa nykyään olla traktorimönkijä jokapäiväisenä työkoneena.

Se on hyvä talvella metsätöissä, keväällä peltojen kuntoa tarkastellessa sekä kesällä, kun käy katsomassa viljan kasvua pelloilla. Jotkut ovat laittaneet traktorimönkijään heinän siementen kylvölaitteen ja hoitavat heinän kylvön sillä. Monelle nuorelle ostetaan mönkijä mopon sijaan.

Ammattikäyttöön ostettu mönkijä on verovähennyskelpoinen.

Mönkijöiden lisäksi Kärkkäinen Koneen verkkokaupassa ja myymälöissä on myynnissä vaikka mitä pienkonetta ja kulkupeliä, kuten moottoripyöriä tarvikkeineen, ajo- ja lisävarusteineen, mopoja, sähkömopoja, veneitä, vesijettejä sekä erilaisia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja. Kaikkiin myynnissä oleviin tuotteisiin on valikoimissa myös varaosat ja lisävarusteet, ja mitä ei sillä hetkellä ole, niin ne tilataan.

Kärkkäinen Kone pienkoneiden myynti ja varaosamyynti sekä Kärkkäinen Koneen huolto palvelevat Ylivieskan lisäksi Kärkkäisen tavarataloissa Lahdessa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Kärkkäinen Koneessa huolletaan esimerkiksi moottoripyöriä, mönkijöitä, moottorikelkkoja, veneiden moottoreita, sähkömopoja sekä kaikkia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja, ruohonleikkureita ja trimmereitä.

Ylivieskan Kärkkäinen Koneen huoltohalliin mahtuu kerrallaan useita koneita ja laitteita, perämoottorihuoltoon tuotavat veneet kokonaisuudessaan. Kärkkäinen Koneen huoltohalli on Ylivieskan Iso-Kärkkäisen tavaratalokiinteistön Kärkkäinen Autohuollon päässä, tilaa sillä on reilut sata neliötä.

– Huoltohallissa on useita nostureita, ja lattiapinta-alaa reilusti, siten saamme samanaikaisesti useamman laitteen huoltoon. Esimerkiksi veneet voi peruuttaa halliimme moottorihuoltoon, koko vene mahtuu hienosti sisään; näin veneen moottorihuolto on kätevä tehdä.Veneiden perämoottoreille huoltohallissa on oma testiallas, jossa voimme testata ja huollon jälkeen koekäyttää meillä huollossa olevia perämoottoreita, Ville kertoo.

Moottoripyörän , mönkijän, sähkömopon, moottorikelkan ja pienkoneiden käyttökilometrit ja tunnit antavat Villen mukaan informaatiota, milloin huoltoon pitäisi mennä.

Vene huolletaan aina ennen vesille laskua.

Ville painottaa, että olennaisin huoltotoimenpide kaikkien koneiden ja kulkuneuvojen sekä veneiden kohdalla on moottorin öljyn vaihto.

- Öljynvaihto on myös halvinta huoltoa ja huolenpitoa.

- Veneen kohdalla, muista myös tarkistaa, että vesipumppu on kunnossa, Ville muistuttaa.

Tee se itse miehet ja naiset löytävät kaikki keväiseen veneen ”rapsuttamiseen” tarvittavat kemikaalit ja välineet verkkokaupasta www.karkkainen.com. Kärkkäisen verkkokaupan kotiinkuljetus tuo ne halutessasi kotiovellesi.s

Verkkokaupasta ostettujen isojen koneiden ja kulkuneuvojen, esimerkiksi mönkijöiden ja moottorikelkkojen, kuljettamisesta Kärkkäinen Kone tarjoaa hyvin kilpailukykyiset rahtisopimukset. Kulkuneuvot saa kotiin kuljetettuna alle sadalla eurolla akselilla Helsinki Rovaniemi, pohjoisempaan Lappiin rahti on vähän isompi.

Kärkkäisen verkkokaupan ostoksia varten on mahdollisuus Svea-rahoituksen osamaksusopimukseen, joka tehdään suoraan verkossa. Kärkkäinen Koneen toimipisteissä on mahdollisuus osamaksuvaihtoehtona valita Svea-rahoituksen tai Santander-rahoituksen lisäksi Nordea Rahoituksen maksusopimus. Se tehdään aina yhdessä Kärkkäinen Koneen myyjän kanssa.

Rahoituksista esimerkiksi Nordea Rahoituksen tarjoama pisin maksuaika on 147 kuukautta. Nordea Rahoituksen maksuaika on nollakorkoinen 50 kuukauteen saakka.

”- Öljynvaihto on halvinta huoltoa ja huolenpitoa.”