Regulat-entsyymivalmiste on Tanie Karstenin ja hänen 12-vuotiaan Emil-koiransa lempituote

76-vuotias Tanie Karsten ei tarvitse mitään reseptilääkkeitä. Luontaiset antimet pitävät hyvässä kunnossa. Tärkeintä on iloinen elämänasenne.

Helsingin Lauttasaaressa asuva Tanie Karsten , 76, ja perheen lemmikki, lähes 12-vuotias yorkshirenterrieri Emil ovat molemmat pirteitä tapauksia, mutta ylimääräinen lisä pirteyttä ei ole koskaan pahitteeksi. Niin Tanie kuin Emilkin ovat löytäneet virkistystä Regulat-nimisestä, saksalaisesta entsyymijuomasta.

Tanie Karsten teki pitkän päivätyön optikkona, 38 vuoden ajan. Hän valmistui vuonna 1966 ja toimi sen jälkeen eri liikkeissä, välillä hänellä oli omakin yritys.

Tanien kotijoukkoihin kuuluu Emilin lisäksi aviomies. Insinöörimiehellä oli aikoinaan oma yrityskin.

– Menimme naimisiin vanhoilla päivillämme, yli 50-vuotiaana, Tanie naurahtaa.

– Molemmilla se oli toinen kerta. Minulla ei ole lapsia, mutta miehelläni on kolme lasta ja kahdeksan lastenlasta.

Tanie on siitä harvinainen ikäihminen, että hänellä ei ole ollut mitään pahoja sairauksia, eikä reseptilääkityksiä.

– En käytä mitään lääkkeitä. Otan valkosipulikapseleita päivittäin, lisäksi vähän hunajaa ja kurkumiinia sekä vitamiineja.

Yksi Tanien salaisuuksista on iloinen elämänasenne.

– Sillä on valtavasti merkitystä. Meillä on mieheni kanssa hauskaa yhdessä, vaikka ollaan vanhoja. Huumori pelaa joka päivä, vaikka mies on hyvin sairas. Meillä on kotona rauhallista. Molemmat voivat tehdä, mitä haluavat, eikä kukaan painosta mihinkään.

Yksi valmiste on Taniella ylitse muiden, Regulat. Se löytyi, kun hänen paras ystävättärensä suositteli sitä. Aikaa tästä on lähes 10 vuotta.

– Olin tuolloin aika stressaantunut ja allapäin, sillä moni ystäväni oli kuollut. Ystävätär suositteli Regulatia, ja niin ostin ensimmäisen pullon. Ajattelin kokeilla, sillä olen ennenkin kokeillut erilaisia naturajuttuja.

– Otin alkuun Regulatia puoli mitallista tyhjään vatsaan aamuisin, mutta nykyään otan yhden 10 millilitran mitallisen päivässä. Käytän Regulatia kuureittain. Yksi kuuri kestää kolmesta neljään viikkoa. Vuoden mittaan kuureja tulee kolme. Ainoastaan kesäisin en ota sitä, kun tulee syötyä paljon marjoja, hedelmiä ja salaatteja.

– Regulatin vaikutus alkaa tuntua muutamassa päivässä.Se paitsi piristää, myös rauhoittaa, vatsa toimii hyvin ja nukun paremmin. Eron huomaa ihan selvästi.

Perheen lemmikki, Emil on jo lähes 12-vuotias, eli koiraksi hyvin vanha. Mutta onneksi Emil ei tiedä olevansa iällä.

– Se on erittäin pirteä. Kun Emil joskus oli väsyneempi, ajattelin mielessäni, että kun Regulat toimii ihmisellä, sen täytyy toimia koirallakin. Olen nyt antanut sille viitenä päivänä pari tippaa Regulatia veteen sekoitettuna. Tulosta on tullut. Emil on selvästi piristynyt. Sen silmät ovat kirkkaat, eivätkä ne vuoda enää.

Tania ei anna Emilille koiranruokaa, vaan hän tekee itse kaiken Emilin ruoan.

Koiran kanssa käveleminen on Tanialle mieluinen harrastus.

– Jokaisella ihmisellä pitäisi olla koira. Silloin on pakko käydä ulkona ja samalla saa kivoja tuttavia. Koiraihmiset ovat yleensä hauskoja. Käyn myös jumppaamassa kerran viikossa. Aiemmin luin kieliä, mutta enää ei jaksa läksyjen kanssa, ja kun en enää oikeastaan käy matkoilla. Ennen vanhaan niitä tuli tehtyä aika paljonkin.

Tanian ja Emilin suosima, Harmonia Life Oy:n markkinoima Regulatpro-entsyymijuoma valmistetaan Saksassa. Se tehdään patentoidulla triplafermentaatio-menetelmällä luomulaatuisista hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista. Fermentointi tapahtuu Lactobacillus-bakteereilla. Kautta aikain on tiedetty, että fermentoitu ruoka on vatsan superystävä.

Regulatpro-valikoimassa on kaksi erilaista tuotetta: Regulatpro Bio ja Regulatpro Metabolic. Molemmat Regulatpro-tuotteet sisältävät acerola-kirsikkaa, jonka sisältämä C-vitamiini muun muassa edistää immuunijärjestelmän toimintaa ja kollageenin muodostumista ihon normaalia toimintaa varten sekä suojaa soluja hapetusstressiltä. Se myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Appelsiinin makuisen Regulatpro Metabolicin koostumuksessa on entsyymijuoman lisäksi C-, D-, B1-, B2-, B3-, B5- B6- ja B12-vitamiinia, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja kromia.

”– Otan valkosipulikapseleita päivittäin, lisäksi vähän hunajaa ja kurkumiinia sekä vitamiineja.”