Kärkkäinen Closed 2020 - Henkilökunnan frisbeegolfparikilpailussa pelimuotona oli Alternate shot.

Vaikeana pidetystä pelimuodosta huolimatta pelaajaparit tekivät hyviä tuloksia.

Teksti: Reetta Reinman

Kärkkäisen henkilökunta kokoontui syyskuun 1. päivän iltana Ylivieskan frisbeegolfradalle perinteiseen henkilökunnan frisbeegolfkilpailuun. Kärkkäinen Closed 2020 - Henkilökunnan frisbeegolfparikilpailun parit arvottiin kilpailupäivänä kilpailuun ilmoittautuneiden kesken. Radan kiersi 18 paria ja yksi ilman paria.

Pelimuotona oli tämän vuoden kilpailussa vaikeana pidetty Alternate shot. Kyseisessä pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toinen parista jatkaa aina siitä, mihin parin toisen osapuolen heittämä kiekko on jäänyt.

– Alternate shot on pelimuotona hyvin mielenkiintoinen, koska molempien pitää onnistua. En ole aikaisemmin pelannut kyseistä pelimuotoa, mutta tässä kisassa se näytti ainakin toimivan, kertoo Kärkkäisen henkilökunnan frisbeegolfkilpailun yhdessä parinsa Pasi Eskolan kanssa voittanut Matias Luokkala .

– Parikilpailu on aina yhteispeliä, kun peli sujuu hyvin keskenään, niin tulosta syntyy, toteaa Pasi Eskola, Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon tavaratalopäällikkö.

– Molemmilla sattui hyvä päivä. Heitot pysyivät väylällä, joten kummallekaan ei tullut outeista sakkoja, jatkaa Matias.

Hän painottaa, että frisbeegolfissa on tärkeää, että pelaajan keho on elastinen ja lihakset eivät ole jumissa. Silloin tekniikka ei kärsi.

Matias Luokkala on aktiivinen frisbeegolfin harrastaja, pro-tason pelaaja.

– Tänä kesänä olen käynyt heittämässä 1-2 kierrosta viikossa enimmäkseen Ylivieskan frisbeegolfradalla, joka on vaativa ja vaihteleva, hän sanoo.

Hän lopettaa frisbeegolfin yleensä lumien tullessa.

– Joskus käyn kevättalven hangilla heittämässä.

Talvella Matias harrastaa jääkiekkoa.

Hän työskentelee Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalossa myyjänä autotarvike/sähköosastolla. Kärkkäisellä hän on ollut vuoden. 28-vuotias Matias asuu Ylivieskassa.

Laura Hintsalalle tämän syksyinen frisbeegolfkilpailu oli toinen kerta lajin parissa. Ensimmäinen kerta oli viime syksynä vastaavassa Kärkkäisen henkilökunnan kilpailussa. Laura kiersi radan ilman paria, ja voitti yksilökisan.

Hänen mielestään frisbeegolf on mukava tapa olla esimerkiksi perheen kanssa yhdessä ulkona liikkumassa.

– Radan kiertämiseen menee puolestatoista tunnista kahteen tuntiin, se on oikein sopiva ilta- tai sunnuntailenkki, toteaa Laura.

– Lasten kanssa olemme heittäneet frisbeekiekkoa myös kotipihallamme. Helmi-koirammekin osallistuu kiekon heittoon innokkaasti! Laura naurahtaa.

– Paitsi fyysistä kuntoa, frisbeegolf kehittää hyvin keskittymis- ja hahmotuskykyä, hän sanoo.

34-vuotias Laura asuu Ylivieskassa perheensä kanssa. Hän työskentelee Ylivieskan Kärkkäisellä sisustusmyyjänä.

– Syksy tuo sisustukseen syksyisen luonnon murretut värit. Luonnonmukaisuus näkyy kaikin tavoin sisustuksessa edelleen, niin värien kuin materiaalien puolesta, hän kertoo.

Liikunnan ohella Laura pyörittää harrastuksenaan betonimyllyä. Hän valaa sementin sisustustuotteiksi. Betonista Laura tekee esimerkiksi kynttilöiden alustoja, hedelmäkulhoja, maljakoita ja erilaisia ruukkuja.

– Tosin viime aikoina betonityöt ovat olleet vähemmällä, olen innostunut keramiikkatöiden tekemisestä. Savi materiaalina on myös äärimmäisen kiehtova. Olisi upeaa tehdä oma keraaminen astiasarja, Laura pohdiskelee ja toteaa, että kaiken kaikkiaan käsityöt eivät juuri nyt ole hänen elämässään keskiössä: perhe, työ, liikunta ja koira haukkaavat ajasta valtaosan.

”– Alternate shot on pelimuotona hyvin mielenkiintoinen, koska molempien pitää onnistua.”