Haluatko sujauttaa jalkaasi hauskat Muumi-

kuvioidut sukat, vaiko hengittävät merinovilla-sukat? Kotimaiselta GreenGo:lta löytyy!

T eksti: Reetta Reinman 29 Kuvat: GreenGo

Myyntipäällikkö Elina Mesiranta, miten luonnehtisit GreenGo sukkabrändiä?

– Vuonna 1993 perustetun Jar-X Oy:n valikoimiin kuuluvat GreenGo-sukat ovat kotimaisia avainlipputuotteita, eli kaikki brändin sukat valmistetaan Suomessa Orivedellä toimivassa sukkatehtaassa. Myös sukkien tuotekehittely on Suomessa. Ekologiset sukat ovat vastuullisesti valmistettuja. Kaikki käyttämämme raaka-aineet täyttävät Ökö-tex -standardin.GreenGo sukkamallisto on laaja ja monipuolinen. Sen hinta/laatu -suhde on hyvä.

Mitä GreenGo sukissa käytetään raaka-aineina?

– Merinovillaa, villaa, bambuviskoosia, hopealankaa, merilevälankaa, polypropeenia, (coolmax ) sekä puuvillaa ja biopuuvillaa.

Mistä sukkalangat tulevat?

– GreenGo sukissa käytetään ainoastaan eurooppalaisia lankoja. Kaikki käyttämämme langat ovat testattuja ja huolella valittuja. Langat täyttävät Öko-Tex standardin, eikä niihin ole lisätty terveydelle haitallisia lisä- tai käsittelyaineita. Meille tärkeää on koko tuotantoprosessin läpi kestävä ympäristöystävällisyys.

Montako eri sukkamallia on GreenGo-sukkabrändissä?

– Tällä hetkellä sukkamalleja on noin 50. Valikoimissamme ovat hauskat Muumi-kuvioidut sukat, hengittävät merinovillasukat sekä myös hopea-, merilevä-, bambu-, coolmax-, puuvilla-, thermo- ja tekniset sukat. Erikoissukat sopivat myös urheilukäyttöön, hyvinvointiin ja työkäyttöön. On huomattava, että mallistomme elää sesongeittain.

Miksi merinovilla on hyvä sukkamateriaalivalinta?

– Merinovilla lämmittää kylmällä ja viilentää kuumalla. Se on hengittävä luonnonkuitu, ja samalla myös antibakteerinen. Merinovillasukat ovat hyvin joustavat ja mukavat jalassa. Merinovilla siirtää kosteuden pois iholta, ja siten jalat tuntuvat aina mukavan kuivilta. GreenGo -brandi käyttää Mulenis-vapaata merinovillaa.

Miten saadaan aikaan sukan hyvä istuvuus?

– Ennen kaikkea hyvällä ammattitaidolla. Perustana ovat laadukkaat langat. Kahden kokonumeron välein tehdyt sukat takaavat istuvuuden, kärkisaumattomuus takaa mukavuuden. Uusimmissa sukankutomakoneissa on erinomaisia teknisiä ominaisuuksia myös saumattomuuden varmistamisen suhteen.

Kenelle suosittelet tukisukkia?

– Tukisukkien käytön idea perustuu niiden myönteiseen vaikutukseen verenkierossa. Jos paine asteittain vähenee polvea kohden, sukat kiihdyttävät verenkiertoa ja estävät turpoamista. Tämän vuoksi tukisukat sopivat henkilöille, joilla on verenkiertohäiriöitä, esimerkiksi veritulppia ja säärihaavoja. Tukisukat sopivat myös suonikohjuleikkauksen jälkihoidossa. Henkilöille, jotka seisovat ja istuvat paljon, tukisukkien käyttö ennalta ehkäisee väsyneitä ja levottomia jalkoja. Paljon matkustavilla ne ehkäisevät veritulpan riskiä. Myös raskaana oleva naiset suosivat tukisukkia, samoin urheilijat ja kuntoilijat.

Myös merilevää ja hopeaa käytetään sukissa, miten ne hyödyttävät sukissa kantajansa terveyttä?

– Merilevää ja hopeaa sisältävät hyvinvointisukat hellivät jalkoja ja pitävät ne kuivina. Siksi ne sopivat hyvin diabeetikoille ja muille herkkäjalkaisille. Merilevä- ja hopeasukat poistavat sähköisyyden sekä vähentävät ja ehkäisevät turvotusta. Sukkien saumattomuus ehkäisee paineen kohdistumista ihoon ja estää hiertymiä. Hopea puolestaan pysäyttää bakteerit ja sienet. Sukan kudoksessa kulkeva hopealanka auttaa lämmönsäätelyssä ja estää hikoilua.

GreenGo-sukat ovat Kärkkäisen valikoimissa.

”– Kahden kokonumeron välein tehdyt sukat takaavat istuvuuden, kärkisaumattomuus takaa mukavuuden. ”
”– Merinovilla siirtää kosteuden pois iholta, ja siten jalat tuntuvat aina mukavan kuivilta.”