Ari Paulowin Kultaisen kotkan tuho on hieno lukukokemus

Oululaisyhtiön 34-paikkainen reittilentokone häviää tutkista Vienan Karjalan ilmatilassa. Venäjän federaation liikenneministeriö ilmoittaa suomalaisviranomaisille, ettei tiedä mitään se kohtalosta. Eletään joulunalusaikaa vuonna 2014.

Koneen mukana katoaa kolme miehistön jäsentä ja 14 matkustajaa. Heidän joukossaan ovat Oulun Kärppien liigakiekkoilijat Lasse Kukkonen, Julius Junttila ja kuhmolaissyntyinen Joonas Komulainen.

Jo katoamisiltana Oulun poliisi saa tiedon, että osa pakkolaskun tehneen koneen matkustajista sinnittelee hengissä. Joukko hytisee hyisen erämaan armoilla – kaukana ihmisten ilmoilta.

Heti sinä samana yönä käynnistyy Suomen hallituksen salainen operaatio eloon jääneiden pelastamiseksi.

Itärajan yli lähetettävää retkikuntaa johtamaan pakkovärvätään monissa liemissä marinoitu oululainen yksityisetsivä Jesse Hackman.

Aluksi tehtävä vaikuttaa yksinkertaiselta ja helpolta. On vain haettava turman eloon jääneet uhrit moottorikelkoilla Suomeen.

Mutta sitten murhaaja iskee ensimmäisen kerran. Ja pian heidän kannoillaan ovat sekä miliisi, FSB että ammattirikolliset.

Etsivä Hackmanin partio on nyt kova paikan edessä. Kuinka saada eloon jääneet Suomeen, kun myrsky raivoaa ympärillä ja joukkoa harventaa kylmäverinen tappaja.

Ari Paulowin yhdeksäs Hackman-dekkari ei petä lukijoitaan. Tarina pursuaa iskevää toimintaa ja hyytävää jännitystä. Osuvaa herjanheittoa unohtamatta.

– Kultainen kotka oli hieno lukukokemus. En ole ikinä ahminut yhtään romaania yhtä nopeasti. Lähes 400 sivua hurahti parissa päivässä, Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen sanoo.

– On kunnia saada olla mukana kirjassa, jatkaa Julius Junttila.

Samaa mieltä on syksyllä Vaasan Sportissa aloittanut Joonas Komulainen. Kaikki Kultaisen kotkan sankareita.

Kultainen kotka laskeutuu Oulun Kärkkäiselle

Kirjailija Ari Paulow sekä Kultainen kotka -dekkarin sivuilla elämänsä ankarimpaan tilanteeseen joutuvat Kärppä-kiekkoilijat signeeraavat romaania Kärkkäisen Oulun myymälässä 4. syyskuuta klo 17–18.

Hae yhdeksäs Hackman-jännäri Lasse Kukkosen, Julius Junttilan ja Ari Paulowin nimmareilla. Kärppä-selostajalegenda Ari Stenkka Stenius kyselee kirjan taustoista ja uusista liigakuvioista.