Ammattitakäyttöön suunnitellut pesu- ja desinfektioaineet ammattikeittiöille ja -siivoukseen Kärkkäiseltä

Kärkkäisen pesu- ja puhdistusainevalikoimat ovat kasvaneet Diverseyn Oy:n Pro Formula ja Professional -tuotteilla.

Teksti: Reetta Reinman

Pro Formula-puhdistusaineiden ja Professional-pyykinpesuaineiden valikoima koostuu tuotteista, jotka on tarkoitettu erityisesti ammattikäyttöön.

– Pro Formula-tuotevalikoimaan kuuluvat Cif -yleispuhdistus- ja desinfektioaineet sekä laaja valikoima erilaisia teräs- ja lasipintojen puhdistusaineita, uunin- ja grillinpuhdistusaineita, tehopuhdistusaineita ja saniteettitilojen puhdistusaineita.Cif -valikoiman tuotteet soveltuvat erittäin hyvin ammattikeittiöiden sekä erilaisten vaativien siivouskohteiden puhdistustarpeisiin, kertoo Diverseyn edustaja Juhani Karhu .

Pro Formula-tuotteet on pakattu 0,75 litran spraypulloihin valmiina käyttöliuoksena sekä 5 litran kannuihin laimennettavina tiivisteinä. Koostumukset ovat kotikäyttöön tarkoitettuja tuotteita huomattavasti tiivistetympiä ja tehokkaampia.

Diversey -tuotevalikoimiin kuuluu myös koneellisen astianpesuun Sun-tuotteet jauheina ja tabletteina sekä myös nestemäisinä 5 litran ja 10 litran kannuissa isompien keittiöiden käyttöön.

Tekstiilien pesuun on valittu muun muassa zeoliitittomat ja fosfaatittomat Omo Professional tuotevalikoiman suuret pakkaukset, esimerkiksi 8 kilon ja 4x3 kilon pakkauksissa. Valikoimassa on hajustettu ja hajustamaton vaihtoehto.

– Zeoliitittomuus on esimerkiksi tämän päivän microkuituisille siivoustekstiileille ainoa oikea pesuainevaihtoehto, toteaa Karhu.

Tiivistetty ja tehokas koostumus tarkoittaa sitä, että Pro Formula -pesuaineet ovat hyvin riittoisia.

– Annostusohjeita pitää noudattaa tarkasti, ettei yliannostella pesuaineita ja rasita näin pintamateriaaleja tai muuten aiheuteta turhaa siivous- ja puhdistustyön kustannusten nousua tai aiheuteta esimerkiksi kaatumisvaaraa pesuainejäämien aikaan saaman liukkaan lattian muodossa. Usein esimerkiksi kahviloissa huomaa siistin ja puhtaalta näyttävän pöydänpinnan olevan epämiellyttävän tahmean. Tahmeus hyvin suurella todennäköisyydellä johtuu liiasta pesu- tai desinfiointiaineen käytöstä asiakastiloja puhdistettaessa, Karhu sanoo.

Diversey Pro Formula pesu- ja puhdistusaineita käyttävät esimerkiksi siivousfirmat, ravintolat, kahvilat ja hoitoalan yritykset. Kärkkäisellä myynnissä olevaan Pro Formula -valikoimaan voi tutustua Karkkainen.com.

Yrittäjä, pyydä Kärkkäisen yritysmyynnistä esittelyä ja tarjousta Pro Formula -tuotteista, yritysmyynti.karkkainen.com

Samalla, kun yrittäjä hankkii Pro Formula -pesu- ja puhdistusaineita, hänellä on mahdollisuus saada kirjallinen puhdistussuunnitelma. Esimerkiksi Ruokaviraston valvomassa elintarvikealan yritysten puhdistussuunnitelmassa jokaiselle koneelle ja laitteelle sekä työpinnoille, lattioille, kylmätilojen lattioille ja hyllyille on oltava oma kirjallinen puhdistussuunnitelma. Se sisältää siivouksen työnjaon, aikataulun sekä siivousohjeet kohteittain. Puhdistussuunnitelman ohjeet tulee olla siivouskohteissa nähtävissä ja käytettävissä.