Uutuustuote suihkautetaan pinnalle. Viiden minuutin päästä pinta on desinfioitu bakteeri-, sieni- ja virusvapaaksi.

T eksti: Reetta Reinman

Kotimaisen Transmerin Suomalainen-puhdistusaineperheeseen on tullut uusi jäsen: Suomalainen 500 ml Desinfioiva Tehopesusuihke. Muut Suomalainen-perheensarjan tuotteet ovat Saunan Tehopesu ja Käyttövalmis Saunan Tehopesusuihke sekä Mattojen Tehopesu. Kaikki Suomalainen-sarjan puhdistusaineet valmistetaan Transmerin tehtaalla Vantaan Piispankylässä, ja kaikilla tuotteilla on Avainlippu-tunnus.

Suomalainen Desinfioivan Tehopesusuihkeen on kehittänyt viiden kemistin työtiimi.

– Valmisteen tehoaineena oleva didekyylidimetyyliammoniumkloridi on yleisesti tunnettu ja paljon käytetty tehoaine pintojen desinfiointituotteissa. Tuotteessa ei ole klooria, eli pintoihin ei kohdistu kloorivalkaisua, kertoo tuotekehitystiimin kemisti Annina Kanerva .

Hän kertoo, että uutuustuote on nopea ja tehokas.

– Valmisteen teho on testattu desinfektioaineiden tehon testauksessa käytettävien EN-standardien mukaisesti. Testitulosten mukaan Suomalainen Desinfioiva Tehopesusuihke tuhoaa vähintään 99,9-prosenttisesti bakteerit, sienet sekä vaipalliset virukset, jollaisia ovat esimerkiksi koronavirukset ja influenssavirukset, kertoo Kanerva.

Brand Manager Pia Beasley tuotetta markkinoivalta Transmerilta painottaa Suomalainen Desinfioivan Tehopesusuihkeen käyttömukavuutta.

– Viidensadan millilitran suihkepullossa oleva heti valmis suihke on kätevä käytössä.

Desinfiointisuihke soveltuu kaikille vesipesua kestäville pinnoille. Tuote puhdistaa ja desinfioi helposti esimerkiksi keittiön ja WC:n pinnat, hanat ja ovenkahvat.

Beasley painottaa, että pinnoilla olevaa likaa ei kuitenkaan ole syytä desinfioida.

– Ensin desinfioitava pinta puhdistetaan pesuaineella ja nihkeäpyyhinnällä. Sitten suihkutetaan Suomalainen Desinfioivaa Tehopesusuihketta, annetaan sen vaikuttaa viisi minuuttia ja pyyhitään pinta, Beasley neuvoo.

Desinfiointi-vaikutus ei kuitenkaan pysy tuntikausia, esimerkiksi jos desinfioitua pintaa koskettaa käsillä, niin käsissä oleva mikrobit siirtyvät pintaan. Desinfioivassa Tehopesusuihkeessa on miellyttävä sitruunainen tuoksu.

– Raikas ja kuitenkin mieto tuoksu on otettu markkinoilla hyvin vastaan, Beasley kertoo.

Suomalainen 500 ml Desinfioiva Tehopesusuihke on suunniteltu ja se valmistetaan Suomessa. Tuotteella on Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta työstä. Suihkepullot on valmistettu 100-prosenttisesta kierrätysmuovista. Suihkepullot tulevat Keski-Euroopasta.

– Suihkepullojen kierrätysmuovi on elintarvikekelpoista, vaikka puhdistusaineiden pakkausmateriaaleissa ei sitä vaadita, huomauttaa Beasley.

MITÄ?

Muistetaan helmikuun alussa:

* perjantaina 5.2. J.L. Runebergin päivä, liputuspäivä.

* sunnuntaina 7.2. Kynttilänpäivä. Kevättä kynttilästä, sanoi vanha kansa.