Lahden ja Ylivieskan Kärkkäisen huoltokeskukset palvelevat myös viikonloppuisin

Kärkkäisen huoltokeskukset ovat

monipuolisten palveluiden moniottelijoita.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Iida Lesell

Lahden ja Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalojen yhteydessä toimivien huoltokeskusten palvelut ovat niissä saatavissa tavaratalojen aukioloaikojen mukaisesti, myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Huoltokeskusten palvelut maksetaan suoraan huoltokeskuksiin, ei tavaratalojen kassoille. Lahden ja Ylivieskan huoltokeskuksien palvelutarjonta poikkeaa jonkin verran toisistaan.

Passikuvien ottaminen aikaa varaamatta hoituu sekä Lahdessa että Ylivieskassa. Passikuvat otetaan kooltaan ja laadultaan viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Asiakkaasta otettu passikuva viimeistellään huoltokeskuksien laadukkaissa kuvankäsittelyohjelmissa ja lähetetään asiakkaan niin halutessa sähköisessä muodossa suoraan lupahallinnon valokuvapalvelimelle, josta viranomaiset saavat kuvan tarvittaessa joka asiakkaan passiin tai ajokorttiin.

Passikuvat saa myös paperisina mukaansa. Passikuvat joko sähköisenä tai paperisena maksavat 16 euroa, ja yhteishintaan 19 euroa.

Huoltokeskusten valokuvapalvelussa voi teettää omista valokuvista esimerkiksi suurempikokoisia paperikuvia ja julisteita. Ylivieskassa valokuvasta voi teettää myös vaikkapa canvas-taulun. Omat kuvat, joista haluaa teettää kuvia, tulee olla sähköisessä muodossa, esimerkiksi muistitikulla.

Valokuvat voi teetättää itselleen esimerkiksi kauppareissun yhteydessä tai ne onnistuu tilata huoltokeskuksista verkkokaupan kautta osoitteesta: kuvat.karkkainen.com, ja valmiit kuvat ovat haettavissa huoltokeskuksista.

Luistimet ja sukset hoituvat huoltokeskuksien urheiluvälinehuolloissa täyteen teräänsä ja parhaimpaan pitoon tai luistoon. Ylivieskan Kärkkäisen huoltokeskuksessa on suksen pohjien hiontaan erikoistunut hiontakone. Lahden Kärkkäisen huoltokeskuksessa suksien huoltovoitelu tehdään käsityönä: pohjustus-, pito- ja luistovoitelu. Myös alppisuksien huoltaminen onnistuu molemmissa Ylivieskan ja Lahden huoltokeskuksissa.

Teroituksen lisäksi luistimien terin vaihtaminen onnistuu sekä Ylivieskassa että Lahdessa. Luistimien perusteroitus maksaa seitsemän euroa.

Tennis-, sulkapallo- ja squash-mailojen jänteet uusitaan Ylivieskan huoltokeskuksessa, ja näin mailojen suorituskyky säilyy mahdollisimman hyvänä.

Polkupyörien huoltamista varten sekä Lahden että Ylivieskan Kärkkäisen huoltokeskuksissa on asianmukaiset erikoistyökalut ja yleisimmät polkupyörien huollossa tarvittavat varaosat.

Ylivieskan ja Lahden huoltokeskusten avainpalvelussa voi teetättää lähes kaikki avaimet kotiavaimista autojen ja moottoripyörien avaimiin. Myös uusimpien autojen nykyavainten teetättäminen onnistuu eli sellaisten avainten, joihin tarvitaan erilliset koodaukset. Huoltokeskuksissa on sekä avainten koodauksissa että niiden jyrsinnässä tarvittavat asianmukaiset nykytekniikan laitteet ja niiden käyttöön koulutettu henkilökunta.

Ylivieskan Kärkkäisen huoltokeskuksen kaiverruspalvelussa tehdään kaiverrus postilaatikon kylttiin tai vaikkapa lempipuukkoon. Huoltokeskuksessa tehdään myös taidokkaasti korujen ja sormusten kaiverrukset.

Esimerkiksi postilaatikon kyltin kaiverrus Ylivieskan huoltokeskuksessa maksaa kymmenen euroa. Kummilapsen lahjaan kaiverruksen saa alkaen viiden euron hintaan. Kaiverrukseen voi tuoda myös muualta kuin Kärkkäiseltä ostettuja tuotteita. Lahden Kärkkäisellä koruihin ja kelloihin saa halutessa kaiverrukset tavaratalon koru- ja kello-osastolla.

Kellon pariston saa näppärästi vaihdettua kauppareissun lomassa Ylivieskan huoltokeskuksessa kynmenen euron hintaan. Lahden Kärkkäisellä kellon paristo vaihdetaan tavaratalon koru- ja kello-osastolla.

Huoltokeskuksissa käsitellään myös Kärkkäiseltä ostettujen tuotteiden takuuasioita sekä tuotereklamaatioita.

Lahden Kärkkäisen huoltokeskus sijaitsee infosta katsoen oikealla, eteläisen sisäänkäynnin vieressä. Ylivieskan huoltokeskus palvelee ravintola Locoscocosia vastapäätä, ennen siinä toimi Veikkaus.

Huoltokeskuksissa on niiden tarjoamiin palveluihin erikoistunutta henkilökuntaa: Ylivieskassa viisi ja Lahdessa neljä.

KEVÄTTÄ KOHTI!

Polkupyörän vuosi-/ensihuolto Kärkkäisen huoltokeskuksessa sisältää:

Pyörän puhdistus

Voimansiirron puhdistus

Ruuvien ja muttereiden kiristys

Vaihteiden tarkistus

Jarrujen tarkistus ja säätö

Napojen tarkistus ja säätö

Ohjainlaakerin tarkistus ja säätö

Poljinkeskiön tarkistus

Etu- ja takapyörän rihtaus

Hinta alkaen 75 euroa.