KauppaSuomi-lehden Yrittäjä aamukahvilla -juttusarjassa kohtaamme yrittäjiä vähän kevyemmissä tunnelmissa kuin arjen aherruksessa.

KauppaSuomen mediavastaava Risto Isohanni tapasi nyt PiippuMestari-yrityksen eli RemonttiMestari Niemikorpi Oy:n omistajan Miika Niemikorven.

Teksti ja kuva: Risto Isohanni

Miika, mitkä ovat yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet?

– Yrittäjänvapaus. Voi tehdä, mistä tykkää. Työajat eivät ole sidottuja, eivätkä toisten sanelemia. Joskus voi aamulla lähteä myöhemmin liikkeelle ja välillä tehdään viikonloppunakin, mutta omilla ehdoilla. Onhan yrittäjyydessä riskinsä, mutta on mahdollisuudetkin.

Miten työpäivän jälkeen rentoudut vapaa-ajallasi?

– Työpäivän jälkeen on mukava mennä saunaan ja pulahtaa poreisiin. Työt vievät paljon aikaa, harrastamaan ei juurikaan ehdi, mutta välillä on mukava vain olla perheen kanssa tai käydä luonnossa.

Kenet julkisuuden henkilön haluaisit tavata?

– En juurikaan ole kiinnostunut julkkiksista, joten ei ole tarvetta tavata ketään.

Kumpaa teet mieluummin kotona, tiskaat vai imuroit?

– Onpas pahoja kysymyksiä! Mutta kait se imurointi sujuu paremmin!

Mikä on parasta kotikunnassasi Kärkölässä?

– Kärkölä on mukava, pieni maalaiskunta, jossa on hyvät peruspalvelut. Hollola ja Lahti ovat lähellä, jos sieltä jotain kaipaa. Itse tykkään rauhallisesta ympäristöstä. En viihdy kaupungin hulinassa. Täällä on lasten hyvä käydä koulua. Paikalliset myös työllistävät minua jonkin verran.

Kaverit tietävät, että olet armoitettu autofriikki, minkälaisella työautolla tänään ajelet?

– Jopas Risto pistät pahoja uteluita! Päivittäin ajelen 2017 vuosimallin Nissan Titanilla, joka on rapakon takaa uitettu Suomeen. Jenkkiautot ovat aina kiinnostaneet minua. Asennusautona on myös Mb Sprinter. Asentajat kurvailevat sillä.

Mikä on lempiruokasi ja juomasi?

– Ruoka on hyvää, ja se näkyy ulkokuoressa! Ei ole yhtä suosikkia. Tällä hetkellä on kevennys menossa: kanasalaatti ja puhdas vesi maistuvat.

Minkälaista musaa kuuntelet ja kuka on suosikkiartistisi?

– Tykkään musiikista, mutta en dikkaa mitään tai ketään erityisesti.

Mikä on teidän perheenne suosikkimatkakohde ulkomailla ja kotimaassa?

– Matkustamme aika vähän. Itselläni on juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Pyrimme lomilla käymään siellä. Vaimoni on kotoisin Saarenmaalta, siellä myös käymme.

Jos joutuisit autiolle saarelle, kenet ottaisit sinne mukaan?

– No, jottei tulis .sanomista., ja ikävä ois ilman vaimoa.

Oletko koskaan pudonnut katolta?

– Sieltä ei passaa pudota eli en ole.

Mitä urheilua seuraat?

– Aktiivisesti en oikein mitään, mutta tv:stä on kiva katsoa, jos suomalaiset pärjää mm. hiihdossa. Rallissa Kallea on tullut seurattua.

Kuka on mielestäsi kautta aikojen maailman paras urheilija?

– Hatunnosto kaikille, jotka urheilevat ja haluavat kehittää itseään. Hienoa, jos menestystä tulee.

Miten hemmottelet läheisiäsi?

– Vaimolle aikaa ja kukkia. Lapset tarvitsevat myös aikaa ja huomiota.

Mikä on mielestäsi tärkein perusarvo yrittämisessä?

– Yrittämisen täytyy olla rehellistä. Asiakkaan toiveet pyritään täyttämään niin hyvin kuin mahdollista. Työ pitää tehdä hyvin, jotta asiakas mahdollisesti tilaa myös uudestaan. Asiakkaan luottamus täytyy ansaita.

Mikä on mottosi?

– Asenne ratkaisee aina.

Nyt suomalaiset investoivat ennätysmäisesti kodin remontointiin, mihin kuuluvat myös katolla tapahtuvat työt. Minkälaisena näet tulevaisuuden tällä sektorilla?

– Uskon, että työtä riittää kaikille, jotka tekevät työn hyvin. Itselleni töitä tulee paljon suositusten ja vanhojen kontaktien kautta.

Piippu- ja kattoremonttialalla on kova kilpailu, miten pieni yrittäjä pärjää valtakunnallisille alan isoille toimijoille?

– Piipun korjaus ja pellitystyöt ovat erikoistöitä, jossa palvelu on tärkeää. Tarvittaessa täytyy olla nopea ja joustava. Kesällä jonot voivat olla pitkiä, mutta asiakkaan täytyy saada luottaa, että työ tulee tehtyä.

Kattotöissä en edes halua kilpailla isojen toimijoiden kanssa. Teen työtä niille, jotka haluavat palvelun minulta pienemmältä toimijalta. Uskon, että henkilökohtainen kontakti asiakkaan kanssa on avainasemassa. Se, että hoidan itse projektin alusta loppuun, on luottamuksen perusta. Kaikki mainonta on avointa, käytän mainonnassa omaa kuvaani.

Mitä haluaisit korostaa lukijoille?

– Näin kevään korvalla on hyvä katsoa katolle. Jos tuntuu, että tarvitset katto- tai piippuasioissa apua, niin ota yhteyttä, katsotaan, mitä tarvitsee tehdä. Oli työ iso tai pieni, niin pyrin palvelemaan kaikkia mahdollisuuksien mukaan. Korona-aikana asiat ovat hieman muuttuneet, mutta asiakaskäynnit kotona ja katolla voidaan hoitaa turvaetäisyydet huomioiden. Usein lähetän tarjoukset sähköisesti. Minut tavoittaa puhelimitse numerosta 044-7509441 tai sähköpostilla miika@piippumestari.fi

.– Näin kevään korvalla on hyvä katsoa katolle..