Kurpitsasitruunamuffinssit ovat KesäKissaKahvilan bravuuri. Niiden sitruunaisen kurpitsahillon Sirkku Laine keittää itse kasvattamistaan kurpitsoista.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Sirkku Laine

Kevät on tullut ja luonnon mukana herää myös Toijalan KesäKissaKahvila talven hiljaiselostaan. Vaikka kahvila ja kirpputori ovatkin talven kiinni, löytöeläintoiminta pyörii vuoden ympäri. Kahvilaa pitävä Kehräävät Kulkurit Ry toimii läheisessä yhteistyössä samassa kiinteistössä toimivan Sirkku Laineen vuonna 2006 perustaman Pieneläinhotelli Sinnan kanssa. Pieneläinhotelli on paikka, jonne voi tuoda lemmikkinsä hoitoon esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Koirien vuorokausimaksu lemmikkieläinhoitolassa on 20 euroa, kissojen 15 euroa ja pienlemmikkieläinten 10 euroa.

Sinna on yksi maan vanhimpia edelleen toimivia eläinhoitoloita, joka tavallisen eläinhoitolatoiminnan lisäksi vastaa Akaan, Valkeakosken, Urjalan ja Hämeenlinnan alueiden löytöeläimistä.

– Valitettavasti kaikille löytöeläimille ei löydy omistajaa. Nämä eläimet Sinna luovuttaa yhdistyksen haltuun, ja Kehräävät Kulkurit hoitaa eläimet, ja etsii niille uudet kodit, Sirkku kertoo.

Sinnan kautta kulkee noin sata eläintä vuodessa. Näistä noin 60 päätyy yhdistyksen hoidettaviksi. Kodittomista eläimistä ylivoimaisesti suurin osa on kissoja, mutta mukaan on mahtunut myös muutama lintu ja jopa hamstereita. Koirien omistajat löytyvät käytännössä miltei aina, näitä päätyy yhdistykselle lähinnä pitovaikeuksien vuoksi luovutettuina.

– Tälle kesälle uutena on tulossa kasvihuone, josta voi ostaa taimia ja myöhemmin myös maistella vaikkapa tomaatteja tai tulisia chilejä. Kasvihuoneen yhteyteen on tarkoitus myös laittaa pöytiä, joissa voi nauttia auringonpaisteesta kakkukahvien kera.

KesäkissaKahvila onkin tunnettu herkullisista leivonnaisistaan, joista saa hieman esimakua kokeilemalla ohessa olevia Sirkun reseptejä.

Sirkku Laineen tavoittaa:

040 861 7482

sirkku.laine@netti.fi