Tropiikin hedelmien ja marjojen vitamiinit sekä hurmaavat tuoksut hellivät hiuksia.

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Lh-beauty

Suomalainen kosmetiikkavalmistaja Lh-Beauty toi tropiikin hoitavat hedelmät ja marjat sekä herkulliset trooppiset tuoksut suomalaisten hiustenhoitoon BamaLama-tuotesarjan muodossa.

Sarjassa on shampoot ja hoitoaineet kosteutusta, tasapainoitusta ja vahvistusta kaipaaville sekä värjätyille ja käsitellyille hiuksille.

– Tehoaineista jokaisessa tuotteessa on runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, kuten C-, E- B3-vitamiinia sekä hiven- ja kivennäisaineita, esimerkiksi rautaa sisältävää acai-marjauutetta. Acai-marjan ainesosien on todettu suojaavan hiuksia sekä palauttavan hiusten ja hiuspohjan luonnollisen kosteustasapainon, kertoo Lh-Beatyn tuotteiden ja myös BamaLama-hiustuotteiden tuotekehityksestä vastaava kemisti Tomi Tuomola .

Tasapainoittavassa BamaLama-shampoossa ja hoitoaineessa on lisäksi vitamiinirikasta ja hoitavaa moringaöljyä, jonka runsas rasvahappokoostumus kosteuttaa tehokkaasti ja vähentää myös kuivan hiuspohjan ihoärsytystä.

– Kosteuttavissa shampoossa ja hoitoaineessa on tehokosteuttavaa avocadoöljyä, joka myös suojaa, hoitaa ja tasapainoittaa hiuksia tyvestä latvaan. Hiuksista tulee silkkisen sileät ja helposti muotoiltavat, Tuomola lupaa.

Värjättyjen ja käsiteltyjen hiusten pesuun ja hoitoon kehitetty BamaLama-shampoo ja hoitoaine sisältävät acai-marjauutteen lisäksi appelsiinin eteeristä öljyä.

– Aromaattinen ja lempeä appelsiiniöljy kosteuttaa hiusta ja silottaa hiuksen pintaa. Se tekee hiuksista pehmeät ja helposti kammattavat, Tuomola kertoo.

BamaLama-tuotesarja samoin kuin muutkin Lh-Beatyn tuotesarjat on kehitetty ja valmistettu Suomessa yrityksen Ylöjärven laboratoriossa ja tehtaalla. Vuonna 1993 perustettu Lifehair valmistaa kosmetiikkatuotteita kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon Lh-Beautyn nimellä. Tuotemerkkejä ovat muun muassa Lacto line, Bio Rich ja Varpu. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Tuotteilla on kotimaisesta valmistuksesta ja työllistämisestä kertova Avainlippu-merkki. Yritys työllistää kymmenen henkilöä.

– Kaikissa shampoissamme, myös tässä uudessa BamaLama-sarjan shampoissa on kasvipohjainen, sulfaatiton pohja, jonka tuotekehittelijämme ovat saaneet kuitenkin vaahtoamaan hyvin. Usein vaahtoavuuden kanssa on ongelmia sulfaatittomissa shampoissa, kertoo Lh-beaytyn myynnistä vastaava Jenny Vähäkyttä .

BamaLama on vegaaninen, mutta täysin luontainen se ei ole.

– Tuoksuksi on lisätty parfyymiä trooppisista kukista ja hedelmistä, Vähäkyttä kertoo.

Hänen mukaansa BamaLama shampoot ja hoitoaineet on otettu hyvin vastaan.

– Kiitosta on saanut myös pakkausten selkeys. Shampoo on mustassa pumppupullossa, hoitoaine valkoisessa.

Mistä nimi BamaLama?

– Siinä yhdistyy tropiikin ja Hawaijin leppoisa tunnelma, twistinä on rockahtavaa tunnelmaa! naurahtaa Jenny Vähäkyttä.

BamaLama tuotteet ovat Kärkkäisen valikoimissa.