Tapahtumajärjestäjä Risto Isohanni on tyytyväinen:

Lahden Renkomäessä eri kauppojen pihoilla oli nelisenkymmentä vanhaa jenkki- ja classicautoa sekä myös uudempia herkkuja ja hyötyajoneuvoja.

Teksti: Petri Görman Kuvat: Elias ja Petri Görman

Ensimmäistä Renkomäki MotorShow 2021-tapahtumaa (RMS) lauantaina 19. kesäkuuta Lahden Renkomäessä suosi kaunis ja lämmin sää. Koronarajoitukset lievenivät muutamaa päivää aiemmin, joten tapahtuma oli mahdollista järjestää. Tapahtumajärjestäjä Risto Isohanni on erittäin tyytyväinen tapahtuman toteutumiseen.

– Paahteisesta helteestä huolimatta olen tyytyväinen järjestelyihin. Alueella vieraili tapahtuman aikana noin 30 000 ihmistä.

Tapahtumajärjestäjän mukaan tämä oli minimitavoite. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Isohannin mukaan uudelleen.

– Positiivista palautetta on tullut paljon, ja muutamia kehitysideoita olen myös saanut. Näytteilleasettajat on sijoitettava seuraavan tapahtuman myötä selkeämmin oman aihepiirinsä mukaisesti, Isohanni pohtii.

Seuraavana kesänä erilaiset autoryhmät sijoitetaan myös alueella eri pihoille, jotta ihmisten olisi helpompi hahmottaa kokonaisuus.

– Alustavasti olen jutellut alueen liikkeiden kanssa, ja tämä sopii heille. Nyt hyötyajoneuvot, klassikkoautot ja jenkkiautot olivat hieman sekaisin, toteaa Isohanni.

Renkomäki soveltuu hänen mukaansa hyvin erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

– Pelkäsin hieman liikennejärjestelyjen puolesta, mutta liikenne soljui yllättävän hyvin. Ruuhkia ei syntynyt, vaan ihmiset saapuivat tasaisena liikennevirtana.

Näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä, koska tapahtuman myötä he saivat uusia asiakkaita.

– Muutama näytteilleasettaja oli tehnyt myös mukavasti kauppaa.

– Seuraavaksi järjestän samalla alueella Kauppojen Yö Renkomäessä -tapahtuman perjantaina 3.9. Viime syksynä Kauppojen Yössä kävi yli 30 000 ihmistä, ja moni Renkomäen kauppa tuplasi normiperjantain myyntinsä, kun ovet olivat avoinna 24:een, kertoo Isohanni.

Toimitusjohtaja Eetu Pakkasen yritys huippukone.com oli tyytyväinen RMS-tapahtumaan. He pääsivät pitkästä aikaa esittelemään sähköskoottereita yleisölle.

– Sähköskootterit ovat monikäyttöisiä kulkuneuvoja. Ne rinnastetaan polkupyöriin lain näkökulmasta. Lapset pääsevät niiden avulla helposti ja turvallisesti harrastuksiin kävelyteitä pitkin. Myös monet ikäihmiset ovat hankkineet sähköskoottereita.

Pakkasen mukaan sähköskootterit ovat suhteellisen edullisia, perinteisen kulkupelin saa 1000-2000 euron hintaan.

– Lämmin sää on kasvattanut myyntiä hyvinkin paljon. Tämä näkyy jatkossa myös toimitusajoissa. Tällä hetkellä sähköskoottereita on toki vielä varastossa.

Pakkasen yritys odotti hartaasti, että he pääsivät esittelemään sähköskoottereita kuluttajille.

– Nämä myymämme pelit ovat makeannäköisiä! Olimme heti mukana, kun Ristolta kävi kutsu Renkomäkeen!

Sport Car Center Oy:n myyntivastaava Jarkko Pitkäsen mukaan urheiluautokauppa on käynyt korona-ajan suhteellisen hyvin.

– Ihmiset eivät ole matkustelleet, ja sen vuoksi rahaa on jäänyt kulutukseen. Moni on ostanut uuden auton korona-aikana. Maaliskuussa yrityksemme teki kaikkien aikojen myyntiennätyksen.

Porsche on ollut hyvässä nosteessa koko kevään ajan.

– Olemme myyneet paljon myös Porschen perheautoja, mutta kesää kohden perinteinen avoautomalli Porsche 911 kiinnostaa suuresti asiakkaitamme.

Lahdessa on Pitkäsen mukaan mukavasti kysyntää urheilu- ja maastoautoille.

– Meillä on Lahdessa aika vahva asiakaskanta. Olen itsekin Lahdesta kotoisin.

Sähköautojen suosio kasvu näkyi myös RMS:ssä.

– Esimerkiksi Ford Mustang Mach-E on helppokäyttöinen sähköauto, jota on mukava ajaa, automyyjä Niina Rantanen kertoi.

Tämä uusi sähköauto kiinnostaa myös lahtelaisia kuluttajia.

– Olemme myyneet jo muutamia Ford Mustang Mach-E sähköautoja Lahteen. Kysyntä on ollut yllättävän hyvää. Tällä hetkellä uutta autoa joutuu odottamaan puoli vuotta.

Ensimmäiset asiakkaat saavat uuden Ford Mustang Mach-E sähköauton elokuun alussa.

– Auto on todella hiljainen, ja sen ajomukavuus on ensiluokkaista, ja kaikki uudenlainen tekniikka kiinnostaa aina autokansaa.