Liikemies Peter Fryckman kehottaa avartamaan näkemyksiä lounaalla taivaalla

Keskiviikkona 5. elokuuta liikemies Peter Fryckman ja 21 muuta kutsuvierasta nostettiin 50 metrin korkeuteen Helsingin taivaalle maistelemaan italialaisen huippukokin Silvia Baracchin valmistamia toscanalaisia lounasherkkuja.

Teksti: Reetta AholaKuvat: Peter Fryckman ja Dinner in the Sky

Hieno kokemus. Upeat maisemat. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ruoat ja viinit olivat huippulaadukkaita. Seura iloista ja palvelu erinomaista, hehkuttaa helsinkiläinen liikemies Peter Fryckman Dinner in the Sky -kutsuvieraslounaan antia. Lounaalle oli kutsuttu median edustajia.

Suun ja silmän nautintojen ylitse Fryckman nostaa kuitenkin Dinner in the Skyn hyvää tekevän vaikutuksen mielelle ja sielulle.

– Kattojen yllä taas kerran minulle kirkastui, miten tärkeässä asemassa uskonto ja kirkko ovat meille suomalaisille, ja toki kaikille maailman ihmisille. Kunpa kaikki suomalaiset näkisivät ne maisemat, jotka me lounasvieraat näimme. Maisemasta nousevat ylitse muiden Tuomiokirkko, Uspenskin katedraali sekä lukuisat muut Helsingin kirkkojen tornit. Näkymä on niin vaikuttava, että sellaisen nähtyään kenelläkään ei kyllä varmasti ole halua erota kirkosta.

– Kirkko on yhteiskuntamme todellinen, aito ja pysyvä kivijalka, joka kokoaa vahvalle ja turvalliselle peruskivelle koko kansakuntamme, Fryckman korostaa.

Vakaata ja rauhallista turvasatamaa me ihmiset tarvitsemme.

– Olet siellä ylhäällä 50 metrin korkeudessa, syöt hyvin hyvässä seurassa – ja samalla huomaat, miten pieniä me ihmiset olemme, Fryckman sanoo.

Dinner in the Sky -taivasravintolakonsepti on perustettu Belgiassa vuonna 2006. Se toimii

tätä nykyä 47 maassa. Suomessa ja Baltiassa Dinner in the Skyn oikeudet omistaa orimattilalainen Stopteltat Oy.

Dinner in the Sky nostaa kerrallaan 22 vierasta ruokailemaan tai nauttimaan lasillisen kuohuviiniä 50 metrin korkeuteen.

– Tapahtuma on tunnettu siitä, että keittiömestarit ovat maailman ja Suomen parhaita ja palkittuja, kertoo tapahtuman tiedotuksesta vastaava Petra Ruonakoski .

– Näin todella on. Ruoka ja viinit olivat aivan loistavat, toteaa Fryckman keskiviikkolounaasta 5. elokuuta.

Michelin-tähdellä palkittu italialainen ravintoloitsija ja keittiömestari Silvia Regi Baracchi valmisti lounaan ja tarjoili sen itse henkilökohtaisesti kutsuvierailleen.

– Baracchi valmisti ruoat ”maassa”. Ne nostettiin lämpö- ja kylmälaatikoissa yhdessä vieraiden ja tapahtuman henkilökunnan kanssa ylös. Annokset rakennettiin sitten taivaalla, Ruonakoski kertoo.

Fryckman ja 21 muuta kutsuvierasta saivat ensimmäisinä suomalaisina nauttia Baracchin toscanalaisista herkuista. Apuna Baracchilla yläilmoissa oli hänen luottoaisaparinsa, keittiömestari Richard Titi . Viinivalinnat olivat italialaisen sommelierin käsialaa.

Dinner in the Sky -tapahtuma jatkuu yleisölle Helsingissä Rautatietorilla 16. elokuuta saakka.