Suomen vanhin kylpylähotelli, Runnin kylpylä on vaihtanut omistajaa

Vuonna 1904 toimintansa aloittaneen Kylpylähotelli Runnin kiinteistöt omistanut Greenport Oy ja liiketoimintaa harjoittanut Runnin Kylpylä Oy (Perttu Nousiaisen yhtiöt) ovat myyneet liiketoiminnan sekä kiinteistöt Spa Hotel Runni Oy:lle. Liiketoiminta siirtyy uudelle yhtiölle toukokuussa, avajaisia juhlitaan elokuussa.

Spa Hotel Runni Oy:n omistajana ja hallituksen jäsenenä on toimitusjohtaja, LKV Ilari Hassinen sekä hänen sijoitusyhtiönsä, 1997 perustettu Hassile Oy. Spa Hotel Runni Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Glenn Orlando . Viimeksi Orlando on toiminut hyvät herrat tv-sarjasta ja kauppaneuvos Paukusta tunnetuksi tulleen Park Hotel Käpylän toimitusjohtajana Helsingissä. Kylpylähotelli Runni työllistää keskimäärin 30 henkilöä.

Spa Hotel Runni Oy on käynnistänyt kylpylähotellin päärakennuksen jokaisen 60 hotellihuoneen, aula-, kokous- ja ravintolatilojen sekä julkisivujen saneerauksen, jonka urakoi Linnan Rakentaja Oy. Runnin saneeraus valmistuu kesäkuun aikana. Spa Hotel Runni Oy:n vanha kartanohotelli, jossa on 19 hotellihuonetta sekä tilausravintola ja kokoustilat, on saneerattu kauttaaltaan Lomayhtymä ry:n omistusaikana 2001.

Uuden omistajan on tarkoitus kehittää ja ajanmukaistaa Runnin liiketoimintaa.

– Selvitämme myös kaikki mahdollisuudet verkostoitua erilaisten matkailuun liittyvien toimijoiden kanssa, unohtamatta järjestöjä ja yhdistyksiä, joita Suomessa on kymmeniä tuhansia. Lisäksi tulemme panostamaan Runnin historian tunnetuimpaan asiakkaaseen, Suomen marsalkka Mannerheimiin, jonka tunnettuja mieliruokia tulee mm. uusittavaan ruokalistaan. Mannerheim tulee näkymään Runnilla myös muissakin yhteyksissä, lupaa toimitusjohtaja Glenn Orlando ja jatkaa:

– Panostamme lisäksi hyvinvointipalveluidemme jatkuvaan kehittämiseen sekä ravintolan ruokalistoihin eri kausiteemoin unohtamatta paikallisia tuotteita. Tulemme myös panostamaan ravintolan eri muotoiseen viihdetarjontaan asiakaslähtöisesti. Mukana tulee olemaan mm. elävää musiikkia ja erilaisia konsertteja.