Resepti

Pääsiäislimppu saaristolaiseen tapaan

1 l rasvatonta piimää

75 g hiivaa

3 dl tummaa siirappia

ripaus inkivääriä jauhettuna

3 dl kaljamaltaita

3 dl vehnänleseitä

3 dl täysjyväruisjauhoja

5 dl speltjauhoja

vajaa rkl suolaa

5–6 dl täysjyvävehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sen jälkeen siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, täysjyväruisjauhot, speltjauhot, inkivääri ja suola.

Lisää lopuksi seokseen täysjyvävehnäjauhot. Tarkista taikinan vahvuus, taikina saa jäädä löysähköksi. Kaikki aineet sekoitetaan puuhaarukalla taikinaksi.

Ota kaksi tai kolme pitkänmallista, noin 1,5 litran vetoista 5–6 sentin korkuista kakku- tai leipävuokaa. Lusikoi taikina näihin, siten, että jokaiseen tulee yhtä paljon. Älä laita vuokia liian täyteen.

Paista limppuvuokia 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla noin 2–3 tuntia. Voitele välillä pari kertaa vesi-siirappiseoksella.

Kumoa vähän jäähtyneet limput ritilälle. Peitä ne leivinliinalla. Anna jäähtyä ja vetäytyä.

Resepti: Pirkko Reinman, Vähäkyrö.