Jouluaterian alkupalapöydässä suorastaan uidaan verisuonia vetreyttävässä omegakolmosmeressä

KauppaSuomessa juttusarjaa Keittiörunoutta jääkaapin ovessa pitävä jyväskyläläinen harrastajakokki Irma Rissanen, 60, kokosi runon lisäksi tällä kertaa reseptivihostaan sydänterveellisiä rasvahappoja sisältäviä kalaherkkuja jouluaterialle.

Hunajainen graavilohi

400 g lohifilettä

pari reilua ruokalusikallista karkeaa merisuolaa

ronski loraus juoksevaa hunajaa

vähäsen sokeria

mustapippuria myllystä

tuoretta tillisilppua

Ripottele suola lohen pinnalle. Juokseta pitkin lohifilettä juoksevaa hunajaa. Ripottele vähäsen sokeria fileen pinnalle.

Pyöräytä myllystä makusi mukaan mustapippuria ja lopuksi ripottele lohifileelle reilusti tuoretta tillisilppua. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään jääkaapissa.

Graavisiika

2–3 siikafilettä

2 teelusikallista merisuolaa

vähäsen sokeria

paljon tuoretta tilliä

Ripottele suola siikafileen päälle. Makujen pyöristäjäksi vähäsen sokeria. Raikkautta tuomaan paljon tuoretta tillisilppua.

Siikafileet maustuvat jääkaapissa parissa, kolmessa tunnissa.

IRMAN VINKKI:

Graavilohi on kätevä laittaa suolaantumaan suoraan kannelliseen, matalaan muoviastiaan. Siistimpää kuin foliossa tai kelmussa.