Sydän kiittää kalasta
Jouluaterian alkupalapöydässä suorastaan uidaan verisuonia vetreyttävässä omegakolmosmeressä
KauppaSuomessa juttusarjaa Keittiörunoutta jääkaapin ovessa pitävä jyväskyläläinen harrastajakokki Irma Rissanen, 60, kokosi runon lisäksi tällä kertaa reseptivihostaan sydänterveellisiä rasvahappoja sisältäviä kalaherkkuja jouluaterialle.
Hunajainen graavilohi
400 g lohifilettä
pari reilua ruokalusikallista karkeaa merisuolaa
ronski loraus juoksevaa hunajaa
vähäsen sokeria
mustapippuria myllystä
tuoretta tillisilppua
Ripottele suola lohen pinnalle. Juokseta pitkin lohifilettä juoksevaa hunajaa. Ripottele vähäsen sokeria fileen pinnalle.
Pyöräytä myllystä makusi mukaan mustapippuria ja lopuksi ripottele lohifileelle reilusti tuoretta tillisilppua. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään jääkaapissa.
Graavisiika
2–3 siikafilettä
2 teelusikallista merisuolaa
vähäsen sokeria
paljon tuoretta tilliä
Ripottele suola siikafileen päälle. Makujen pyöristäjäksi vähäsen sokeria. Raikkautta tuomaan paljon tuoretta tillisilppua.
Siikafileet maustuvat jääkaapissa parissa, kolmessa tunnissa.
Graavilohi on kätevä laittaa suolaantumaan suoraan kannelliseen, matalaan muoviastiaan. Siistimpää kuin foliossa tai kelmussa.