Salpausselän Rakentajat Oy on perustanut konsernirakenteen ja alueyhtiöitä Länsi-Suomeen ja Pohjanmaalle

Vuonna 1979 perustettu Salpausselän Rakentajat Oy kirjoittaa huikeaa kasvutarinaa. Se on piristävä menestyjä synkkien uutisten taloustilanteessa. Aluerakennusyhtiössä on uutena osakkaana tunnettu suursijoittaja, Reima Kuisla. Pitkän linjan ammattilainen Jyrki Lauttarinne johtaa Länsi-Suomen ja Pohjanmaan toimintaa.

Salpausselän Rakentajat Oy kuuluu jatkossa osana SSR Group Oy -nimiseen uuteen konsernin emoyhtiöön. Sen omistavat pääomistajana Mika Wilenius sekä rakennusneuvos Jorma Tamminen , toimitusjohtaja Tapani Pöyry ja hankekehitysjohtaja Kari Kangas .

SSR Group Oy:n rakentavana tytäryhtiönä toimii alkuperäinen pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy ja sen tytäryhtiötä ovat lokakuun alussa toimintansa aloittaneet SSR Länsi-Suomi Oy ja SSR Pohjanmaa Oy. SSR Länsi-Suomi Oy:n toiminta-alueena ovat Pirkanmaa, Satakunta ja Keski-Suomi ja SSR Pohjanmaa Oy:n toimialue on entinen Vaasan lääni. Emoyhtiö SSR Group Oy:n ja Salpausselän Rakentajat Oy:n pääkonttorit sijaitsevat Lahdessa.

– SSR Group Oy ja alkuperäinen rakentava pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy tulevat laajentamaan toimintaansa niin, että vuoden 2016 alussa toimintansa aloittaa SSR Varsinais-Suomi Oy ja vuoden 2016 aikana perustetaan SSR PKS ja Uusimaa Oy, SSR Itä-Suomi Oy sekä SSR Pohjois-Suomi Oy, SSR Group Oy:n toimitusjohtaja Tapani Pöyry kertoo.

Kustakin aluerakennusyhtiöstä emokonserni omistaa 51 % osakekannasta. Aluerakennusyhtiöiden toimiva johto sekä kullakin alueella valittu vahva alueellinen kiinteistöalan sijoittaja tai toimija omistavat yhdessä 49.

Uusien aluerakennusyhtiöiden , SSR Länsi-Suomi Oy:n sekä SSR Pohjanmaa Oy:n toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi on kutsuttu ekonomi Jyrki Lautarinne , 60. Hän on toiminut usean vuosikymmenen ajan rakennusalalla keskeisissä johtotehtävissä mm. Haka-konsernissa ja Skanska-konsernissa. Lautarinne siirtyi uuteen tehtäväänsä 6. lokakuuta. SSR Länsi-Suomi Oy:n toimisto sijaitsee Tampereella.

SSR Pohjanmaa Oy:n aluejohtajaksi on nimitetty RI Raimo Virtanen , joka on aiemmin työskennellyt Skanskan palveluksesta. SSR Pohjanmaa Oy:n toimisto sijaitsee Seinäjoella.

SSR Länsi-Suomi Oy:n ja SSR Pohjanmaa Oy:n enemmistöosakkaana on Salpausselän Rakentajat Oy, muina osakkaina ovat yhtiöiden toimiva johto sekä eteläpohjalainen suursijoittaja Reima Kuisla .

Konsernin rakentava pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy keskittyy konsernirakenteen uudistuksen myötä toimimaan Kanta- ja Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Kaakkois-Suomen alueilla sekä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla siihen asti, kunnes SSR PKS ja Uusimaa Oy aloittaa toimintansa vuoden 2016 aikana.

Toimitusjohtaja Tapani Pöyryn mukaan SSR Group Oy:n/Salpausselän Rakentajat Oy:n liikevaihto vuonna 2015 tulee olemaan 85–90 miljoonaa euroa.

– Tavoite vuodelle 2016 on noin 135-140 miljoonaa euroa.

– Tilauskantamme on hyvä, toteaa Pöyry.

Yhtiöt ovat erikoistuneet asunto- ja toimitilarakentamiseen, mutta myös urakkapohjaista rakentamista harjoitetaan jatkossakin. SSR-konsernin omavaraisuusaste on noin 40 %. Yhtiöiden oma henkilöstömäärä vaihtelee 120-150 henkilössä.

– Liikevaihdon kasvun myötä henkilöstömäärämme on lisääntymässä.

– Yhtiömme käyttää mahdollisuuksien mukaan pitkäaikaisia alihankkijoita ja on hyvin verkostoitunut tältä osin, toteaa Pöyry.

”Liikevaihdon kasvun myötä henkilöstömäärämme on lisääntymässä.”