Teksti: Ari Stenius

S alla Pyyny pitää teoista enemmän kuin puheista, siksi lavataikuus on hänen juttunsa enemmän kuin lähitaikuus.

– En ole niin puhelias, joten lavajutut ovat enemmän minua, arvioi iloisen ja rennon oloinen Salla, 21.

Moni näyttelijä on siviilissä ujo, sillä estradilla ei olla lavalla itsenään, vaan roolihenkilönä. Onkohan Salla samanlainen, sillä yksi hänen luovista harrastuksistaan on harrasteteatteri, Haukiputaan Mylly-teatterissa.

– Voi olla. Esiintyessä tehdään sitä juttua ja roolia, miettii Salla, joka harrastaa myös piirtämistä, käsitöitä ja valokuvausta.

Taikuus tarttui Sallaan Joni Pakasen Kalat-illuusio -esityksessä Oulun Pohjankartanon koululla vuonna 2009.

– Se oli alkuvuotta. Innostuin heti. Ajattelin, että tuota minäkin haluan. Painelin kirjastoon, haalin kaiken alan kirjallisuuden ja luin intoa täynnä, muistaa Salla taikuuden ensipuraisun.

Ammattikorkeakoulussa nykyisin opiskeleva Salla sai Kouvolan taikapäivillä vuonna 2010 junioreiden mestaruuskiertopalkinnon.

Joni Pakasen ja Urho Vähäsen opissa, Henri Kemppaisen taikakurssi, Oulu-päivien taikakurssi ja Oulun Taikurien yhdistyksen testien jäsenläpäisy kuvaavat kirjona Sallan energiaa ja intoa taikamaailmaan.

– Nyt on koulu vienyt vähän harjoitusaikaa, mutta pian pitää taas kehittää uusia temppuja ja juttuja, suunnittelee Salla.

Salla käy sunnuntaisin Värtön Tähtisirkuksessa harjoittelemassa ja vaihtamassa kokemuksia Taikuriyhdistyksen muiden taikurien kanssa.

– En päässyt alkusyksystä Lundin Taikaviikolle, joten pitää kysellä siellä käyneiltä, miten meni ja mitä tehtiin, hymyilee Salla.

– Olen pariin kertaan käynyt esiintymässä Ruotsissa, se on kyllä mukavaa. Aina sitä jotain oppii, kun näkee erilaisia taikureita ja pääsee vaihtamaan kokemuksia.

Salla tekee taikakeikkojaan mielellään lapsille.

– Lapset ovat mukavia, he ovat niin vilpittömiä innossaan, sanoo Salla.

Taikuri-Sallan haaveessa ympyrä kaiken alkupisteestä sulkeutuu luontevasti.

– Olisi ihana päästä tekmään jotain isoa illuusiota. Ei välttämättä mitään aivan omaa tyyliin ”Joni one man show”, vaan olla osana jotakin taikashow´ta, miettii Salla.

Se on mahdollista, mutta loppuun tärkeä kysymys: Pystyisitkö hämmästyttämään minut?

– Todennäköisesti, no, varmasti pystyn, nauraa Salla.

Uskon sen.

”Olisi ihana päästä tekemään jotain isoa illuusiota.”