Lämmitysalan asiantuntijat Toni Saarinen ja Jari Lahtonen palvelevat kuluttajia nyt uudessa toimipisteessä

KauppaSuomi-lehti kysyi IVT Lahden Jari Lahtoselta ja Linnatulen Toni Saariselta lämpöpumppuihin sekä tulisijoihin liittyvistä ajankohtaisista faktoista. Vanhat perinteiset lämmitysmuodot ovat saaneet antaa tilaa uusille ja vaivattomille lämmitysvaihtoehdoille.

Teksti ja kuvat: KauppaSuomi-lehti

Maalämpöpumppujen kysyntä jatkuu ennätysmäisenä ja ilmalämpöpumppujakin menee kivasti muun muassa kerrostaloasuntojen viilennyksiin. Tulisijojen vankka suosio jatkuu vuodesta toiseen. Nykyään kiertoilmatakkojen ja kamiinoiden osuus on kasvamassa. Tulisijat ja lämpöpumput kulkevat hyvin käsi kädessä ja tukevat toinen toistaan.

Kerrohan Jari IVT Lahden viimeaikaiset yrityskuulumiset?

– Muutimme uusiin tiloihin Kerintie 35:een jokin aika sitten. Meidät on otettu kuluttajien keskuudessa hyvin vastaan. Olemme Tonin kanssa panostaneet erityisesti asiakaspalveluun. Uusia lämmitykseen liittyviä tuotteita tulee sisään jatkuvalla syötöllä.

Mitkä uusista lämmitysvaihtoehdoista ovat nyt Päijät-Hämeen alueen kotien suosiossa?

– IVT Airx -ilmavesilämpöpumppu oli aivan suvereeni testeissä. Se on hienoa, kun ilmavesilämpöpumput ovat kovassa huudossa. Tälle vuodelle saatiin myös hieno uutuus, yksi markkinoiden energiatehokkaimmista maalämpöpumpuista IVT GEO 312 C invertteri ohjattua tekniikkaa 3-12 kW teholuokkaan.

Kuluttajien keskuudessa käydään kuumaa keskustelua maalämmön edullisuudesta verrattuna esimerkiksi sähkö- tai öljylämmitykseen. Mikä on tilanne asian suhteen?

– Öljyn hinta on edullista viime vuoteen verrattuna, mutta esimerkiksi vuosina 2011-2012, kun maalämpöpumppubisnes oli kuumimmillaan, hinta oli samalla tasolla. Tällä hetkellä poraushinnat ovat järkevällä tasolla ja laitehinnatkaan eivät ole juurikaan nousseet, joten kuluttajalle tilanne on hyvä.

Teidän uudessa toimipisteessänne Kerintie 35:ssä on nyt tarjolla monipuolisen ”lämpötalon” tuotteita ja palveluja. Mitä kaikkea teillä on vaativille kuluttajille?

– Lämpöpumput lämmitykseen ja jäähdytykseen. Merkkituotteen statuksen saaneen Linnatulen monipuolisesta tulisijavalikoimasta valikoimissamme ovat varaavat takat, kaminat ja kiertoilmatakat hormeja unohtamatta.

Mikä Toni on Linnatulen takkojen suosion salaisuus? Mitkä takkamallit sopivat sinun mielestäsi parhaiten Päijät-Hämeen alueen koteihin?

– Varaavat kotimaiset takat ovat olleet vuodesta toiseen päijäthämäläisten suosiossa, mutta entistä enemmän kysytään tyylikkäitä kiertoilmatakkoja, jotka ovat rantautumassa meille Euroopasta.

Kun taloudestaan hyvin huolehtiva kuluttaja on päätynyt hankkimaan tulisijaa tai lämpöpumppua, miten hänen kannattaa lähestyä Lahden lämpötaloa?

– Meitä voi lähestyä monella eri tavalla. Uusi liike on auki ma-to klo 12-17 tai sopimuksen mukaan. Käymme mielellämme tapaamassa asiakkaitamme työkohteessa, mikä kuuluu palvelukonseptiimme ja on asiakkaalle maksuton. Mikäli kyseessä on saneerauskohde, niin luonnollisesti käymme tutustumassa siihen paikan päällä.

Lahden Lämpötalo

Kerintie 35, 15500 Lahti

Toni Saarinen, 0440408119 toni@tulisija.info www.linnatuli.fi

Jari Lahtonen 040 3711804 jari.lahtonen@ivtlahti.fi

www.ivtlahti.fi