Keittiömestaritähdet tarjosivat elokuisia makunautintoja taivaalla

Dinner in the Sky oli tänäkin kesänä Helsingin Rautatientorilla 2.–8. elokuuta. Kotimaiset keittiömestaritähdet, Top Chef -kisan voittaja Akseli Herlevi ja Ravintola ASKin Filip Langhoff nousivat tuolloin taivaalle tarjoten 22 vierailleen suunnittelemiaan ja toteuttamiaan makuelämyksiä. Viime vuotiseen tapaan myös liikemies Peter Fryckman sai lounaskutsun.

Akseli Herlevi muistetaan Suomen ensimmäisenä Top Chef -voittajana. Intohimoisella kokilla on vahva yhteys luontoon. Herlevi ottaa paljon vaikutteita japanilaisesta kulttuurista ja keittiöstä. Näitä makuja hän tarjosi myös Dinner in the Skyssa 3.-4.8. Filip Langhoffin ruokaa luonnehditaan sanoilla aito, puhdas ja vahva fine-dining. Michelin-tähden vuonna 2014 saanut ravintola ASKin perustaja ja keittiömestari Filip Langhoff nosti vieraat korkeuksiin 5.-7.8. välisenä aikana. Fryckman kokeili Langhoffin menun.

Suun ja silmän nautintojen lisäksi Peter Fryckman korostaa Dinner in the Skyn hyvää tekevän vaikutuksen mielelle ja sielulle.

– Kattojen yllä taas kerran minulle kirkastui, miten tärkeässä asemassa uskonto ja kirkko ovat meille suomalaisille, ja toki kaikille maailman ihmisille. Kunpa kaikki suomalaiset näkisivät ne maisemat, jotka me lounasvieraat näimme. Maisemasta nousevat ylitse muiden Tuomiokirkko, Uspenskin katedraali sekä lukuisat muut Helsingin kirkkojen tornit.

Näkymä on niin vaikuttava, että sellaisen nähtyään kenelläkään ei kyllä varmasti ole halua erota kirkosta.

– Kirkko on yhteiskuntamme todellinen, aito ja pysyvä kivijalka, joka kokoaa vahvalle ja turvalliselle peruskivelle koko kansakuntamme, Fryckman korostaa.

Dinner in the Sky -taivasravintolakonsepti vietti kesäkuussa 10-vuotisjuhliaan perustamismaassaan Belgiassa 10 pöydän ja lukuisten huippukeittiömestareiden voimin. Dinner in the Sky toimii tätä nykyä 55 maassa. Tänä vuonna Dinner in the Sky oli Suomessa mukana erilaisissa kotimaisissa kesätapahtumissa, muun muassa Pori Jazzeilla sekä Vaasa Festivaleilla ja Turun DBTL-kaupunkifestivaaleilla.

Filip Langhoffin menu:

* Mushroom forest & millet / Sienimetsä & hirssiä

* Onion & Whitefish / Sipulia & siikaa

* Celeriac & lamb / Selleriä & lammasta

* Blackcurrant & Buttermilk / Mustaherukkaa & piimää

Akseli Herlevin menu:

* Bulgogi flavoured beef tartar on a shiso leaf, sesame and smoked mayo / Bulgogi-tartar, seesamia ja savustettua majoneesia

* Torched Miso-Cod, katsuo flavoured eggplant and miso-bataa dressing / Miso-turskaa, katsuo-maustettua munakoisoa ja miso-bataa kastike

* Beef Tataki, Japanese salad and ponzu-salsa / Beef Tataki, japanilaista salaattia ja ponzu-salsaa

* Matcha cheesecake, yuzu flavoured summer berries / Matcha-juustokakkua, yuzulla maustettuja kesän marjoja