Kauden alla suosikeiksi povatut Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara pitivät pintansa ja kohtasivat puoli huhtikuuta vieneissä huikeissa finaaliotteluissa.

Viime kauden tapaan mentiin seitsemänteen iltaan asti ja tarvittiin viimeisen illan jatkoaika ennen lopullisen paremmuden ratkeamista.

Runkosarjassakin ykkösenä ollut Kärpät voitti viimeisen illan toisessa jatkoerässä 2-1 ja uusi edellisen kauden mestaruutensa.

Illan maalit tekivät varsinaisella peliajalla Kärppien Joonas Donskoi ja Tapparan Olli Palola sekä jatkoajalla nuori kärppä Sebastian Aho, 17.

Mestaruus oli Kärpille 2000-luvun kuudes ja seurahistorian seitsemäs liigatasolla.

Kärpät voitti joukkueena, mutta kevät oli JJJ-ketjun läpilyönti liigahistoriaan.

Julius Junttila teki finaaleissa kaksi voittomaalia ja ketjukaverit Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi veivät kaksi pistepörssin kärkisijaa.

Kemppainen nousi liigan playoffien pistetilaston yhden kevään tehokkaimmaksi pelaajaksi.

Donskoi valittiin playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi ja Kemppainen Iltalehden vuodesta 1983 jaetun Kultaleijona-tittelin.

Kärppien ja Tapparan pelaajat miehittivät liigakauden tähtimiehistön.

Maaliin valittiin Tapparan Juha Metsola ja puolustajiksi Porin Ässien Esa Lindell ja Kärppien Lasse Kukkonen sekä hyökkääjiksi Tapparan Olli Palola ja Kärppien Joonakset Kemppainen ja Donskoi.

Kemppaisen ja Donskoin torijuhlat jäivät vappuviikolla lyhyeksi, sillä kaksikko sai kutsun Leijonien MM-miehistöön.